Ağ ve Güvenlik Ürünleri

Ağ güvenliği nedir? Ağ ve güvenlik ürünleri, kurumsal ağ ve verilerin erişimini, kullanımını korumak adına yapılmış herhangi bir faaliyettir.

  • Donanım ve yazılım teknolojilerini içerir.
  • Ağ ve güvenlik ürünleri çeşitli tehditlere yöneliktir.
  • İstenmeyen kişilerin ağa girmelerini veya ağda yayılmalarını engeller.
  • Etkili ağ güvenliği, ağ erişimini yönetir.

Ağ Güvenliği Nasıl Çalışır?

Ağ ve güvenlik ürünleri, çevrede ve ağda birden çok savunma katmanını birleştirir. Her ağ güvenliği katmanı, ilkeleri ve denetimleri zorunlu kılar. Yetkili kullanıcılar ağ kaynaklarına erişebilirken, kötü niyetli kullanıcıların güvenlik açıklarından yararlanmaları ve güvenliği tehdit etmeleri engellenir. Bilişim sistemleri için hayati bir öneme sahip olan ağ güvenliği hakkında bilgi edinebilmek ve eğitim alabilmek için Beyaz Bulut Bilişim olarak bizlere ulaşabilirsiniz. Ve bizlerden sistemlerinizin güvenliğini sağlamak adına etkin ve profesyonel bir hizmet alımı yapabilirsiniz.

Ağ Güvenliği Türleri

Ağ ve güvenlik ürünleri olarak güvenlik duvarları, güvenilir dahili ağınız ile İnternet gibi güvenilmeyen harici ağlarınız arasına bir engel koyar. Trafiğe izin vermek veya trafiği engellemek adına bazı önceden belirlenmiş kurallar ile çalışırlar. Güvenlik duvarı donanım, yazılım veya her ikisi olabilir. Yeni nesil tehdit odaklı güvenlik duvarları ve birleşik tehdit yönetimi (UTM) cihazları sunulur.

E-posta güvenliği, e-posta ağ geçitleri güvenlik ihlalleri için bir numaralı tehdit vektörüdür. Saldırganlar, cihaz alıcılarını kötü amaçlı yazılım sitelerine yönlendirmek için karmaşık kimlik avı kampanyaları geliştirmek adına kişisel bilgileri ve sosyal mühendislik taktiklerini kullanır. Bir e-posta güvenlik uygulaması, hassas verilerin kaybını önlemek için gelen saldırıları engeller ve giden mesajları doğrular.

Anti-Virüs Yazılımı Neyi İçerir?

Anti-virüs ve anti-malware yazılımı, kötü amaçlı yazılımları ve virüsleri önleyen yazılımlar içerir. Bazı durumlarda, kötü amaçlı yazılım bir ağa bulaşabilir ve günler hatta haftalarca uykuda kalabilir. En iyi kötü amaçlı yazılımdan koruma programları yalnızca kötü amaçlı yazılımların izinsiz girişlerini tespit etmekle kalmaz, aynı zamanda dosyalarınızı anormalliklere karşı sürekli olarak izler, kötü amaçlı yazılımları kaldırır ve hasarı onarır.

Ağ segmentasyonu, yazılım tanımlı segmentasyon, ağ trafiğini sınıflandırır ve güvenlik politikalarının uygulanmasını basitleştirir. İdeal olarak, sınıflandırmalar yalnızca IP adreslerine değil, uç nokta tanımlamasına dayanmalıdır. Doğru kişilere doğru düzeyde erişim sağlamak ve şüpheli cihazları izlemek ile düzeltmek için rollere, konuma ve daha fazlasına dayalı erişim hakları atayabilirsiniz.

Giriş kontrolü, tüm kullanıcıların ağa erişimi olması gerekmez. Olası saldırıları önlemek için tüm kullanıcıları ve cihazları tanımalısınız. Ardından güvenlik ilkelerini uygulayabilirsiniz. Uyumlu olmayan EndPoint cihazlarını engelleyebilir veya bunlara sınırlı erişim verebilirsiniz. Bu işleme ağ erişim denetimi (NAC) adı verilir.

Anti-virüs yazılımları için Beyaz Bulut Bilişim olarak kapsamlı ve profesyonel bir hizmet sağlıyoruz. Bilgi edinebilmek ve hizmet alımı yapabilmek için bizlere ulaşabilirsiniz. Profesyonel ekibimizin sizler için üreteceği çözüm önerilerini dinleyebilir ve uygun imkanlarla bu önerilerden faydalanabilirsiniz.

Ağ ve Uygulama Güvenliği

Uygulama güvenliği, BT personeliniz tarafından oluşturulmuş veya satın alınmış olsun, işinizi yürütmek için kullandığınız tüm yazılımların korunması gerekir. Ne yazık ki, tüm uygulamalar, saldırganların ağa sızmak için kullanabileceği güvenlik açıklarına sahip olabilir. Uygulama güvenliği, bu güvenlik açıklarını gidermek için kullanılan donanım, yazılım ve süreçleri kapsar.

Ağ ve güvenlik ürünleri kapsamında davranış analizi, anormal ağ davranışını tespit etmek için önce normal davranışı anlamalısınız. Davranış analizi araçları, normdan sapan faaliyetleri otomatik olarak algılar. Güvenlik ekibi daha sonra sorunlara neden olabilecek ve tehditlere hızlı tepki verebilecek sızma göstergelerini daha iyi belirleyebilir.

Veri kaybı önleme, kuruluşlar personelin hassas bilgileri ağ dışına göndermemesini sağlamalıdır. Veri kaybını önleme (DLP) teknolojileri, kişilerin hassas bilgileri güvenli olmayan bir şekilde karşıya iletmesini, yüklemesini hatta yazdırmasını engelleyebilir.

Saldırı önleme sistemleri, izinsiz giriş önleme sistemi (IPS), tehditleri engellemek adına ağ trafiğini tarar. Yeni Nesil IPS (NGIPS) cihazları bunu, kötü amaçlı faaliyetleri engellemek için büyük miktarlarda küresel tehdit istihbaratını ilişkilendirerek ve salgınların yayılmasını ve yeniden bulaşmasını önlemek için ağdaki kötü amaçlı yazılımların ve şüpheli dosyaların ilerlemesini izleyerek yapar.

Beyaz Bulut Bilişim firmamıza ulaşarak ağ ve uygulama güvenliğine dair kusursuz bir destek alabilirsiniz.

20 yıllık tecrübemiz ile Beyaz Bulut Bilişim olarak gelişen ve yenilenen teknoloji, bilişim, bulut alanında “sınırsız beklentilere sorunsuz çözümler” sunmaktayız.

İletişim

Beyaz Bulut Bilişim Ltd.Şti.

Adres: Siyavuşpaşa Mah. Gülhatmi Sk. No:11 Bahçelievler – İstanbul

Email:
bilgi@beyazbulutbilisim.com

Telefon:
0 (532) 703 9886
0 (532) 517 2232

Microsoft Partner
Bizi takip edin!
Copyright @ 2019 Beyaz Bulut Bilişim. Tüm Hakları Saklıdır.