Yedekleme ürünleri

Yedekleme ürünleri, ekipman arızası veya başka bir kötü durumunda koruma için fiziksel veya sanal dosyaların ya da veri tabanlarının ikincil bir siteye kopyalanması anlamına gelir. Veri yedekleme süreci, başarılı bir kurtarma planı (DRP) için kritik öneme sahiptir.

Yedekleme ve Kurtarma Nedir?

Şirketler, hatalı yazılım, veri bozulması, donanım arızası, kötü niyetli bilgisayar korsanlığı, kullanıcı hatası veya diğer öngörülemeyen olaylar durumunda savunmasız olduğunu düşündükleri verileri yedekler. Yedekleme ürünleri, daha sonra verileri önceki durumuna döndürmek için kullanılan bir anlık görüntüyü yakalar ve eşitler.

Yedekleme ürünleri ve kurtarma testleri, bir kuruluşun veri güvenliği ve replikasyonuna yönelik uygulamalarını ve teknolojilerini inceler. Amaç, gerektiğinde hızlı ve güvenilir veri kurtarma sağlanmasıdır. Yedeklenen veri dosyalarını kurtarma işlemi, dosya geri yükleme olarak bilinir.

Veri yedekleme ürünleri ve veri koruma terimleri genellikle birbirinin yerine kullanılır, ancak bunlar veri koruma, iş sürekliliği, veri güvenliği, veri sızıntılarının önlenmesi, kötü amaçlı yazılımlar ve bilgisayar virüsleri gibi daha geniş hedefleri kapsar.

Beyaz Bulut Bilişim olarak firma bünyemizde yedekleme ve kurtarma konusunda etkin çözüm öneriler sunuyoruz. Yedekleme ürünleri ve bunların kullanımına dair detaylı bir hizmet alımı için bizleri arayabilirsiniz.

Hangi Verilerin Yedeklenmesi Gerekir?

Bir yedekleme süreci, kritik veritabanları veya ilgili iş kolu uygulamaları için geçerlidir. Süreç, verilerin ne sıklıkta yedekleneceğini ve yinelenen kopyaların (replikalar olarak bilinir) sayısını belirten önceden tanımlanmış yedekleme ilkelerinin yanı sıra verilerin ne kadar hızlı geri yüklenmesi gerektiğini belirleyen hizmet düzeyi anlaşmaları (SLA’lar) tarafından yönetilir.

En iyi uygulamalar, tam veri yedeklemesinin haftada en az bir kez, genellikle hafta sonları veya mesai saatleri dışında planlanması gerektiğini önerir. Haftalık tam yedeklemeleri desteklemek için, şirketler genellikle yalnızca son tam yedeklemeden bu yana değişen verileri yedekleyen bir dizi artımlı veya farklı veri yedekleme işi planlar.

Yedek Depolama Ortamı

İşletmeler genellikle önemli verileri özel yedekleme cihazlarına veya manyetik bant sistemlerine yedekler. Veri tekilleştirme sistemleri, sabit disk sürücüleri (HDD’ler) içerir ve yedekleme ilkelerini ayarlamak için yazılımlarla donatılmıştır.

Dosya boyutları arttıkça, bazı yedekleme sağlayıcıları, yedekleme sürecini basitleştirmek için yerleşik veri koruma aygıtlarını kullanır. Gömülü bir veri cihazı, esas olarak HDD’ler ve satıcı tarafından geliştirilen yedekleme yazılımı ile donatılmış bir dosya sunucusudur. Bu tak ve çalıştır depolama aygıtları genellikle disk kapasitesini, genişletilebilir.

Disk tabanlı yedekleme ürünleri cihazlarının çoğu, uzun süreli depolama için kopyaların dönen ortamdan manyetik teybe taşınmasına izin verir. Manyetik teyp sistemleri, artan kayıt yoğunlukları ve lineer kayıt dosya sistemlerinin yükselişi nedeniyle hala yedekleme ortamı olarak kullanılır.

Bir sanal kayıt kitaplığı (VTL), bir veri tekilleştirme dizisi için daha ucuz bir seçenek sunar. VTL, davranışı fiziksel bir kayıt kitaplığına benzeyen disk tabanlı bir sistemdir.

SSD’ler, ağ teknolojisi sorunları nedeniyle genellikle veri yedekleme için kullanılmaz. Bazı depolama satıcıları, disk tabanlı dizilerle yazma işlemlerini yönetmek adına bir önbelleğe alma veya katmanlama aracı olarak SSD’leri içerir. Veriler başlangıçta flash depolamada önbelleğe alınır ve daha sonra diske yazılır.

Birincil Depolama Sistemleri

Modern birincil depolama sistemleri, veri yedekleme için daha güçlü yerel yetenekler sunmak üzere gelişmiştir. Bu özellikler, gelişmiş RAID koruma şemalarını, sınırsız anlık görüntüleri ikincil ve hatta harici üçüncül yedeklemelere kopyalamaya yönelik araçları içerir.

Bu ilerlemeler göz önüne alındığında, geleneksel yedekleme ürünlerinde bulunan dizin oluşturma yeteneklerinden yoksundur. Örneğin, veri tekilleştirme ilk olarak EMC Data Domain yedekleme cihazlarında ortaya çıkmıştır, ancak giderek markalı birincil depolama dizileri için bir ölçüt haline gelmiştir.

Yerel yedeklemeler, verilerin kopyalarını, genellikle yerel bir veri merkezinin içinde veya yakınında bulunan harici sabit sürücülere veya manyetik bant sistemlerine yerleştirir. Veriler, güvenli bir geniş bant ağ bağlantısı veya kurumsal bir intranet üzerinden iletilir.

Yedek depolama konusunda kurumsal firmanız için gerekli olan tüm profesyonel çözüm önerileri için Beyaz Bulut Bilişim firmamız arayabilirsiniz. Ücretsiz randevu oluşturarak detaylı bilgi edinebilirsiniz.

20 yıllık tecrübemiz ile Beyaz Bulut Bilişim olarak gelişen ve yenilenen teknoloji, bilişim, bulut alanında “sınırsız beklentilere sorunsuz çözümler” sunmaktayız.

İletişim

Beyaz Bulut Bilişim Ltd.Şti.

Adres: Siyavuşpaşa Mah. Gülhatmi Sk. No:11 Bahçelievler – İstanbul

Email:
bilgi@beyazbulutbilisim.com

Telefon:
0 (532) 703 9886

Microsoft Partner
Bizi takip edin!
Copyright @ 2019 Beyaz Bulut Bilişim. Tüm Hakları Saklıdır.